top of page
correfoc .jpg

Diables de Sant Pau

L’Associació de Diables de Sant Pau d’Ordal és una entitat sense ànim de lucre amb l’objectiu de fomentar la cultura tradicional del foc. Es va fundar l’any 1981 quan una colla de joves van començar a realitzar pels carrers del poble diverses activitats i espectacles de foc. Va ser aleshores quan es va construir el Drac Vell.

 

L’any 2005 els diables van formar una bona colla, van fer vestits nous i van començar a formar un grup de tabalers. El 2008 l’entitat ja estava molt arrelada al poble i es va construir un drac nou que pogués acompanyar els diables i afavorís els intercanvis amb colles veïnes. Així es va crear la secció de portadors del Drac Miserach.

 

El cap d’uns anys, en veure que els infants del poble estaven molt animats amb la festa del foc, es va crear la Colla de Diables Petits de Sant Pau, en què hi participen infants de 7 a 16 anys com a diables i tabalers.

 

Així, l’organització interna de l’Associació de diables de Sant Pau d’Ordal està formada per quatre seccions que treballen conjuntament: Diables de Sant Pau, Diables petits, Tabaler@s, Drac Miserach i Drac Vell, Drac Petit.

 

Les diverses seccions de la colla organitzen activitats de caire lúdic i festiu com ara els versots, la cercavila i carretillada per la Festa Major, el Correfoc per la Festa dels Diables amb la participació de la colla de diables grans, tabalers i els dos dracs amb algunes colles convidades, actuacions per la Festa de la Collita i trobades de Bestiari. 

 

La colla de Diables, mitjançant aquests actes festius contribueix a la creació de teixits associatius i la potenciació de la cultura tradicional així com afavoreix la generació del sentiment de pertinença al poble i a la seva gent.


Correu de contacte
diablessantpau@gmail.com

bottom of page